Wij zijn genomineerd voor de Arnhemse architectuurprijs

De Wijzer is genomineerd voor de Willem Diehlprijs 2021. De nominatie voor deze Arnhemse architectuurprijs is toegekend vanwege de verbouwing en renovatie van het monumentale pand waarin onze school is gevestigd.

Anneke Smits, directeur van De Wijzer, is trots op de nominatie, maar vooral ook op het resultaat. “Door deze renovatie blijft ons prachtige monumentale gebouw ook in de toekomst geschikt voor het geven van modern onderwijs. Als onderdeel van de uitbreiding is onder meer een multifunctionele zaal gecreëerd, die voor het eigentijdse onderwijs al prima wordt benut.”

Ook Delta Scholengroep, waar De Wijzer onderdeel van is, voelt de nominatie als een grote eer. Peter Dooijeweerd, voorzitter van het College van Bestuur: “Het is een enorm compliment voor onze afdeling huisvesting en facilitair die samen met de ambtenaren van de gemeente Arnhem enorm vasthoudend zijn geweest in dit unieke project”.

Met een knipoog sorteert hij ook alvast voor op een volgende nominatie voor 2022: ”Houd de vernieuwbouw van het prachtige pand van de bijna 100 jarige St Jozefschool in Elden goed in de gaten!”

De Willem Diehlprijs wordt sinds 2007 door architectuurcentrum CASA uitgereikt voor de beste restauratie, renovatie, transformatie en herbestemming. Naast De Wijzer zijn nog vijf andere finalisten genomineerd. Deze zes finalisten zijn inmiddels bezocht en beoordeeld. Na de zomer kan er door het publiek gestemd worden. De bekendmaking en uitreiking van zowel de vakjury als de publieksprijs vinden eind september plaats tijdens de Nacht van de Architectuur.